Termékek
Schär MIX B kenyérliszt 1000 g
Schär MIX B kenyérliszt 1000 g
Kiemelt ajánlatok
Ugrás az összes ajánlathoz
Termék jellemzők

SCHÄR MIX B GLUTÉNMENTES, LAKTÓZMENTES KENYÉRLISZT 1000 G Gluténmentes és laktózmentes kenyérfélék egyszerűen elkészíthetők a Schär Mix B kenyérlisztből. Készíts belőle zsemlét, pizzát, lepényt vagy akár kiflit is! Kiváló választás érzékeny étrendet követők számára. SCHÄR MIX B GLUTÉNMENTES, LAKTÓZMENTES KENYÉRLISZT 1000 G A Schär Mix B kenyérliszt ideális választás mindenki számára, aki glutén- és laktózmentes diétát követ. Könnyen elkészíthető belőle friss kenyér, zsemle, pizza, lepény vagy akár kifli is. Kiváló alternatíva a hagyományos lisztek helyett, miközben a tészták finomak és könnyűek maradnak. SCHÄR MIX B – Tulajdonságok és előnyök Gluténmentes és laktózmentes – ideális ételintoleranciával élők számára. Könnyen kezelhető – rugalmas és jól formázható tésztát biztosít. Sokoldalú felhasználás – kenyerekhez, pizzákhoz, lepényekhez, kiflikhez és zsemlékhez is kiváló. Puhaság és frissesség – megőrzi a tészta könnyed és levegős állagát. Összetevők és egyéb információk Kukoricakeményítő Rizsliszt Növényi rost (psyllium, bambusz) Teljes kiőrlésű rizsliszt (3,8%) Lencseliszt (3,6%) Dextróz Sűrítőanyag: hidroxipropilmetil-cellulóz Só Átlagos tápérték 100 g termékben Energia 1475 kJ / 348 kcal Fehérje 2,7 g Zsír 0,9 g - ebből telített zsírsavak 0,2 g Szénhidrát 80 g - ebből cukrok 1,4 g Rost 4,4 g Só 0,83 g Felhasználási javaslat Használja a Schär Mix B kenyérlisztet a hagyományos receptekben a búzaliszt alternatívájaként. Tökéletes kenyerekhez, pizzákhoz, lepényekhez és más kelt tésztákhoz.

Összetevők

Az összetevőket a termékleírásban találod.

Tápérték
Tápanyagtartalom 100g termékben: Energia: 1475 kJ/348 kcal Zsír: 0,9g amiből telített zsír: 0,2g Szénhidrát: 80g amiből cukor: 1,4g Élelmi rostok: 4,4g Fehérje: 2,7g Só: 0,83g   Száraz, hűvös helyen tárolandó! Származási hely: Olaszország Forgalmazza: ASIX Distribution Kft. 1095 Budapest, Soroksári út 160. Tel: 06 (1) 280 1430 www.asix-kft.hu Minőségét megőrzi: csomagoláson jelzett időpontig (nap-hónap-év) Nettó súly: 1000g    Schar mix b gluténmentes kenyerek és zsemlékhez Hozzávalók (szobahőmérsékleten): 500 g Schar Mix B Bread kenyérliszt, 450 ml langyos víz, 40 g olaj (repce vagy napraforgó), 10 g száraz élesztő vagy 21 g friss élesztő, 8 g só. Elkészítés: Tedd a sót, az olajat és a vizet egy tálba, majd add hozzá a Schar Mix B kenyérlisztet és az élesztőt. Keverd össze a hozzávalókat elektromos dagasztóval a legalacsonyabb sebességi fokozaton 30 másodperc alatt, majd dagaszd közepes sebességi fokozaton 5 percig hogy homogén állagú tésztát kapj. A tésztát takard le nedves konyharuhával, és meleg helyen (24-28 fok) keleszd kb. 45 percig. A pihentetés után egy enyhén belisztezett deszkán formázz belőle cipót. Ezután helyezd sütőpapírral kibélelt sütőlapra, és hagyd ismét 30 percig kelni. Közben melegítsd elő a sütőt (légkeveréses sütő: 210 fok, alsó/felső) A pihentetés után kend meg a kenyér tetejét vízzel és tetszés szerint vágd be (max. 5 mm mélyen). Ezután töltsd kb. 100 ml vizet a sütőben felmelegített kis edénybe és helyezd a sütőlapot a kenyérrel a sütőbe. Kb. 50 perc alatt sül meg. Vedd ki a készre sült kenyeret a sütőből és hagyd egy rácson kihűlni. Ha kenyérsütőben sütjük a kenyeret, negyedeljük meg az összetevők mennyiségét. Kézi dagasztás esetén kb. 15 percen át dagaszd a tésztát. A kenyérrecept kenyérsütő géppel is elkészíthető. Válaszd a gluténmentes programot (kb. 1 óra 50 perc) és a "sötét kenyérhéj" beállítást. Ügyelj a kenyérsütőd maximális űrtartalmára. Schar kalács receptje Schar kalács Hozzávalók: 25 dkg Schar MixB 6 dkg margarin 20 g élesztő 6 dkg cukor 1 csipetnyi só 1 tojás 1 cs vaníliás cukor 2,5dl tej 5 dkg mazsola Elkészítés: Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral elkeverjük. A margarint a kétféle cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és az élesztős tejet, és a mazsolát. A tésztát alaposan kidolgozzuk, kiolajozott kenyérformába öntjük, tetejét elsimítjuk. Meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácsra borítva hagyjuk kihűlni, utána szeleteljük. Gluténmentes sonkás, kolbászos sajtos pizza Szerző: Dora - 2014. augusztus 6. szerda Sonkás, sajtos, kolbászos pizza Hozzávalók 4 személyre 350g gluténmentes kenyérpor Schar mix B 25
Allergének

Gluténmentes, Tejmentes, Búzamentes, Tojásmentes, Szójamentes, Vegán, Vegetáriánus, Tartósítószermentes, Mandulamentes, Mogyorómentes, Diómentes, Pálmaolajmentes, Laktózmentes, Zabmentes, Napraforgómentes, Borsómentes

Gyártó
Schär
Az alábbi boltokban tudod megvásárolni:
Rendezés:
Kategóriák
Legyél a partnerünk!